MENÜ


                                                                                      
  


Gyakori probléma: Besárguló szőke melírok

Ha világosítani szeretnénk hajszínünkön, akkor a festés mellett vagy helyett a melír remek megoldás lehet. Persze csak akkor, ha megfelelően készítik el. Az elmúlt időben sokan jöttek hozzánk besárgult szőke melírral és nem értették, hogy előző fodrászuk által készített melír tincseik miért sárgultak be néhány hajmosás után.
A sárgulás rendkívül csúnya, némely esetben akár csirkesárga is lehet, ami rengeteget ront az egyébként jól levágott frizura összképén is. Általában azért fordul elő, mert nem lettek beszínezve azok a tincsek, melyeket szőkítéssel hozott létre a fodrász. Ez a pár perces művelet garantálja, hogy a frizura a következő festésig vagy vágásig esztétikus marad.

Fénymelír A fénymelírtől egészségesebbnek, csillogóbbnak tűnik hajunk. A módszer lényege, hogy a hajszínhez hasonló, csak kissé eltérő, ám világosabb melírcsíkokat viszünk fel a hajra, melyek így optikailag világosabbnak, fényesebbnek mutatják loboncunkat.

Henna Amit nem ajánlok, az a henna, mert aki a hennázás után oxidációs hajfestéket használ, annak szó szerint elfüstölhet a haja. Az oxidációs hajfesték reakcióba lép a hennával és hőképzés indulhat, kevésbé súlyos esetben pedig az történhet, hogy a hajunk aranyszőke helyett például zöld színben pompázik.

Szőkítés/blancholás Ebben a témakörben egy olyan szolgáltatásról beszélünk, ami a fodrászok számára az egyik legnehezebb, és az egyik legnagyobb szakmai hozzáértést igényli. A szőke hajszín a divatban örök, és vendégeinknél mindig a palettán lesz, ám egy gyönyörű szőke árnyalat elérése nem könnyű feladat, s nem minden esetben érhető el egy lépésben. Az első festésnél alapszabály a festés előtti bőrpróba. Ha a hajvég már festett + lenövésünk van, akkor külön kell foglalkoznunk a tövekkel és a hajvégekkel.

Ahhoz, hogy egységes új szőke árnyalatot érhessünk el, pontosan át kell gondolni a technikai sorrendet, az anyaghasználatot. Máshogy reagál egy festett haj a világosításra, más anyaggal kell dogoznunk, és más a hatóidő is, mint egy natúr hajnál. Hajszőkítés után mindig le kell zárni a folyamatot árnyalással és a szőkített hajat az erősen lúgos pH értékből vissza kell, hozunk egy savas közeggel + a sárga pigmenteket is ki kell oltani a helyes árnyalatválasztással. A szőkítési alapok mindig sárgák és nem a végleges színárnyalatot készítik el. Szép szőke színt önmagában nem tud létrehozni egy szőkítési eljárás sem.

A szőke hajszínek festékkel történő festésénél mindig figyelembe kell venni a sárga és a vörös pigmenteket a hajban, ezért a kívánt hajszínt a legritkább esetben festjük meg a színskálában kiválasztottal.

Összegezve, egy szép szőke hajszín elérése mindig komoly szakmai kihívás. Ismernünk és használnunk kell a szőkítési eljárások szabályait (komplementer, szőkítési alapok, árnyalások stb.), mert csak így érhetünk el egységes és egészséges árnyalatokat.

Világosításból-Sötétítés ( visszapigmentálás)
Mit jelent a visszapigmentálás? Egy technikai eljárás, amelynek során visszaállítjuk az eredeti hajszínt. Mikor van rá szükség? Minden olyan esetben, amikor 2 tónusnál többet akarunk sötétíteni. A visszapigmentálás egy megelôzô színezés, ami azt a célt szolgálja, hogy végsô szín stabil és tartós legyen, ne legyen szürkés-zöldes árnyalata, ami tipikus tünete a visszapigmentálás nélkül sötétített hajaknak... Vannak esetek, mikor a visszapigmentálás semmilyen indokkal sem hagyható el, például, mikor nagyon szőkét szeretnénk sötétebbre festeni. Nehéz dolgunk van abban az esetben is, mikor sötét a haj, és abba szeretnénk tüzes vöröset festeni, merthogy a sötét tónus elnyeli a vöröset, és megint nem lesz eléggé élénk.

Melír
Fóliás melír technikák. Ha nem akar havonta hajat festetni, akkor a  legjobb megoldás a melír, mivel a különböző melírtecnkáknak köszönhetően nincs lenövés. Másik nagy előnye, hogy érzékeny fejbőrűeknél is használható, mivel a vegyszer nem érintkezik a bőrrel. Napszívott hatás, tincsek kiemelése, színharmónia a frizurához megfelelően.

Előpigmentálás

Mit nevezünk elôpigmentálásnak?Az elôpigmentálás olyan elôkészítô folyamat, melyben az áttetszô, természetes pigmentjeit már elvesztett ôsz hajat elôkészítjük a festéshez és ennek az elôkészítô folyamatnak köszönhetôen egyforma telt szín érhetô el.Mikor szükséges?Abban az esetben, ha erôs koncentrációban van jelen ôsz haj különösen a fej elsô részén.

A pigment felhalmozódás elkerülése
A festés során nem elég az anyagot ismernünk, használni is tudnunk kell. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk a termék tulajdonságával, így hatóidejével is.  A haj végét sem célszerű minden alkalommal harminc percig festenünk, mert ezzel előbb-utóbb pigment felhalmozódást okozunk. Ha pedig ez történik, akkor a haj automatikusan besötétedik.

Hullámdauer:Ugyanaz a folyamat mint a dauernál,csak itt már nagy csavarókra tekerem fel a hajat,ami kapcsán a haj nem göndör,hanem hullámos lesz.

 

 

 

 

 • KEDVEZŐ ÁRAK! TIARA SZÉPSÉGSZIGET
  2016-01-11 07:45:17

  AKCIÓ!

  ÚJ VENDÉG KEDVEZMÉNY! -15%

  Ha új vendégként érkezel, a weboldalara hivatkozva -15% kedvezményben részesülsz első alkalommal.

   

  FODRÁSZAT,KOZMETIKA, MASSZÁZS.

  www.anifodrasz.freewb.hu

  Tel: 06 20 327 5182

   

   
 • GRANNY HAIR és GRANNY OMBRE
  2012-10-07 18:35:50

   Granny ombre
  AJÁNDÉKKÁRTYA

  COPACABANA MELÍR:  a napszítta hatást úgy érjük el, hogy a világosabb csíkok nagy többségében oldalra és a felülre kerülnek. Minden hajszínhez és hosszhoz illik. A lenövés nem látszik, így több hónapig is tart. 

               

   

    

      

      

                                                

Honlap készítés ingyen


Asztali nézet